Turister fra forskjellig land

Turister fra forskjellig land

Jeg skrev litt i en av mine forrige artikler eller blogger om korrupsjon i Thailand og hvor lett det var å slippe unna med en liten pengesum «under bordet». Men heldigvis så har de begynt den milelange prosessen med å rydde opp og vekk dette. Militæret slår hardt ned på slike ting nå og de rydder opp i mange sammenhenger. Noen ganger slår de til på ting som for oss der og da virker veldig urimelig, men ser man det litt i sammenheng med andre ting som kommer etter eller som allerede har kommet – ja da gir det som oftest mer mening. Men det skjer at det kommer forbud som er totalt uforståelige også. Men siden det er et fremmed land for oss og vi er i utgangspunktet gjester her – ja da er det bare å smile og akseptere. Dessverre ikke noe vi kan gjøre dersom myndigheter har vedtatt en lov.

Forskjellige gjester

Vi er alle forskjellige, både på positivt og negativt. Men at det skulle være så tydelig at vi kom fra forskjellige land hadde jeg aldri drømt.

Kort situasjons beskrivelse; Jeg sitter på en buffe restaurant og spiser sammen med et par gode venner. Det er en BBQ buffe restaurant. Man går og henter det man ønsker å spise og griller det direkte på bordet. En meget vanlig og populær måte å spise på i Thailand. Jeg elsker det jeg også for man får også kokt grønnsaker i vannbadet som er rundt kanten på grillen. Og kokte eller grillede grønnsaker er bare skikkelige snadder.

Midt i spiseområdet er det gjort klart et langbord. Vi ser langbordet da vi kommer og frykter det verste. Men vi kommenterer at siden det ikke er startet enda så tar vi sjansen at det fortsatt tar litt tid til det skjer.

Kinesere

Frykten var at det skulle komme en busslast med kinesiske turister for å sitte ved dette langbordet og spise.

Mot slutten av vårt måltid kom det ikke bare en men to busser med nettopp kinesiske turister. Skrekk og gru – godt vi er ferdige med å spise straks – nå blir det umulig å komme til buffe fatene en stund. Og kommer man frem er de ganske sikkert tomme.

Joda som fryktet så skjer det. De kommer inn i spiseområdet og virkelig «angriper» alt av matfat. Det er nesten helt umulig for andre gjester å komme frem til påfyllings bord for å kalle det det. Og de spiser og de spiser, men når de forlater bordet så ser det ut som ja jeg vet ikke hva. At det er mulig å grise til så mye og å forlate så mye mat som ikke er spist opp er nesten helt utrolig. De forsyner seg med store hauger mat, men spiser bare opp kanskje 30 prosent av hva de forsyner seg med.

De senere årene har jeg personlig sett flere steder at busser med kinesere er uønsket som gjester ved slike restauranter. Det er mer arbeid med dem og etter dem enn hva de betaler for seg. De er veldig ofte på «all inn turer» som betyr at alt er forhåndsbetalt og de bare kommer, spiser, (griser til) og reiser igjen.

Russere er like «gale» men på en helt annen måte igjen.

Godt vi Europeere har litt mer folkeskikk enn dette.

© 2021 N-M-A