Trafikken i Thailand

Trafikken i Thailand

Trafikken i Thailand ja – den er et kapittel for seg selv. Og det kan bli mange kapitler faktisk dersom du har vært der og opplevd den på egenhånd. Ikke bare er det kaotisk, men også direkte farlig i mange sammenhenger. Biler som ikke overholder trafikk reglene, og mange større biler som er så overlastet at de står i stor fare for å velte. Og det å velte kan jo fort skje dersom man treffer en ujevnhet i veien. Og det kan lett skje. Ikke parkett asfalt i alle sammenhenger i Thailands veinett heller. Og det med ujevnheter er jo noe vi i Norge kjenner til ganske godt eller hva?

Overlast

Det er mange som laster alt for mye på sine biler her nede. Hvorfor gjør ikke veipolitiet noe med det? Forstår de ikke at det er direkte farlig for alle de andre som ferdes på veien også? Det skal jo så lite til for at de velter over og skader noe eller noen. Og for ikke å snakke om hvor mye kaos det blir i en slik situasjon dersom deres lass spres utover veibanen. Det tar jo flere timer å rydde vekk igjen etter et uhell med for eksempel sukkerrør som spres utover. Og det spres ikke bare i bilens veibane, men også veldig ofte i motsatt kjørebane. Selve bilen ligger jo ofte i veibanen dersom den skulle velte.

Se bilder under her:

Men det lastes også andre varer enn sukkerrør. Det er allet yper varer som lastes slik faktisk. Og noen ganger blir bilen både alt for høy og noen ganger vinglete da det baklastes og bilen mister styringen på forhjulene. Nesten daglig kan man se slikt i trafikken i Thailand. Og det er mange ulykker med slike transporter.

Priser på transport

Jeg skal ikke begi meg alt for langt inn i denne diskusjonen, men jeg tror at dette skjer en del for at transportøren ikke tjener nok penger på sin transport. Han er nødt til å ta sjansen for å tjene flest mulig penger på den ene transporten. Sitter det noen igjen mellom oppdragsgiver og transportøren på veien, eller er bare prisene generelt så svake i Thailand.

Jeg vet ikke så jeg skal ikke gi noen fasit svar her. Men dersom noen hadde gått gjennom dette på høyt nivå og sjekket opp litt så kanskje ting kunne bedret seg. Jeg vet det er veldig enkelt å sitte å se på dette å være «klok». Men jeg håper både for transportøren og for trafikken at dette er et problem de klarer å løse så snart som mulig. Farlige situasjoner er aldri trivelige. Og jeg har jo selv vært en del av trafikken i Thailand mange ganger. Men heldigvis har jeg aldri vært utsatt for noen ulykke. Jeg har sett spor av slik ulykker, og jeg har vært fastlåst i kaoset som blir ved en slik ulykke. Kjedelig begge tilfellene, men heldigvis aldri sett at det skjer med egne øyne.

© 2021 N-M-A