Sint på bagateller

Sint på bagateller

Jeg skjønner etter hvert hvorfor det blir krig og uroligheter i verden. Jeg er normalt en ganske stille og rolig person, men jeg kan bli sint så det virkelig freser rundt meg. Men som regel ikke over bagateller og raskt, men m trekkes opp eller ertes ganske lenge før disse utbruddene kommer. Men ingen regel uten unntak. Jeg har spilt nettspill en del den siste tiden og det er lett veldig lett å bli irritert når det går galt!» Faktisk så irriterende når det er gjentagende at jeg får lyst til å kaste både datamus og kontroller i vekken og få vekk alt som kan ha med slikt spill å gjøre.

Temperament

Joda det er vel velkjent at alle mennesker kan ha forskjellige temperament. Men at jeg selv skulle kunne bli såpass hissig over bagateller som et dataspill kanskje beregnet på barn trodde jeg ikke. Og når jeg da kan bli såpass hissig over det – hvordan er det da med de menneskene som sliter med temperamentet sitt og er ute i det daglige livet? Er det de som står bak slike ukontrollerte angrep på mennesker rundt omkring i verden?  Det fines jo de som flyr opp i sinne bare man er uheldig og kommer borti dem mens man går på gaten.

Nei la meg forsøke å finne en mer positiv vinkling på dette med sinne mot uskyldige ting.

Spill på data

Er slike spill lagd slik at vanskelighets graden forandres ettersom hvor lenge du har stått på et nivå for eksempel? Slik virker det for meg noen ganger. Du sliter med samme «brett» i flere uker og måneder, mens du hele tiden får tilbud om å kjøpe hjelpemidler. Men du kjøper ingenting bare forsøker videre i god tro på at dette løser du ganske snart. Men tiden går og du kommer ikke videre – du står på stedet hvil. Men så plutselig går nivået som om det skulle være nivå 1. Og du «spretter» videre en liten stund. Nivåene raser unna og du er superfornøyd. Men så kommer det et nytt problem og du står fast igjen. Og nye tilbud om å kjøpe hjelpemidler til det og det kommer nesten konstant.

Mitt spørsmål er da om det finnes to «løsninger» eller flere på samme nivået.

  1. Nivået du først møter for å få utfordringen og bli fristet til å kjøpe hjelpemidlene som tilbys.
  2. Nivået som da fortsatt er meget vanskelig og du blir stående. Noen gir etter og kjøper hjelpemidler etter en stund. Forandrer da nivået seg slik at de kommer videre ganske raskt?
  3. Etter en lengre periode på samme nivå – forandrer da vanskelighetsgraden seg? Blir man stående på samme sted skjer det jo ingen utvikling i spillet – ei heller for spillets utvikler. Slippes du videre så kommer det jo stadig nye fristende tilbud om å handle hjelpemidler. Klarer du å stå i mot eller er du av den typen som gir etter og handler i «hemmelighet» slik at dine venner tror du kjemper uten?

Personlig har jeg aldri kjøpt noen slike hjelpemidler og vil heller aldri komme til å gjøre det. Det er en ting som er helt sikkert. Da må det være et spill som man i utgangspunktet også betaler for å være med å spille. Men tviler sterkt på at jeg noen gang kommer til å begi meg inn på den slags heller.

Hvor står du?

© 2021 N-M-A