Oppførsel i Thailand

Oppførsel i Thailand

Jeg har mistet oversikten over hvor mange turer jeg har vært i Thailand nå siden første gang jeg var her nede på ferie. Nå i dag har jeg valgt å flytte hit ned og bor her hele året. Ferie nå er som regel en tur tilbake til Norge for å hilse på nærmeste familie. De ønsker dessverre ikke å fly så langt som fra Norge til Thailand så sjansene for at jeg får besøk av de her nede er minimale. Kanskje av nevøen min etter hvert, men ingen av de andre familiemedlemmene dessverre.

Men det var ikke først og fremst meg selv om min familie jeg hadde tenkt å snakke litt om i denne artikkelen og kanskje noen av de kommende. Men jeg skal holde meg litt i Thailand og forsøke å belyse litt av det som skjer her nede som jeg ser på som uvanlig oppførsel og da ikke bare av norske borgere, men av «utlendinger» fra alle verdenshjørner.

Alkoholens makt

Det er vel ikke veldig overraskende at det er mange som reiser hit til Thailand på grunn av sol og varme, søte jenter og billig alkohol. Og det at landet ser på dette med alkohol og drikking på en helt annen måte enn mange land i vesten gjør. Hadde mange oppført seg på samme måte hjemme – la oss ta Norge denne gangen – så hadde de blitt fengslet for lengre tid.

En flaske øl på 0,33 liter koster her nede nå i dag cirka 8 kroner på 7-11 eller i butikken. Da har man faktisk flere merker å velge mellom, men alle er lokale merker. Ønsker man importert øl eller andre sterkere ting koster det mer. Men fortsatt ikke avskrekkende priser.

Og det billigste brennevinet får man fra 20 kroner for en 0,7 liters flaske. Men dette er en lokal variant av brennevin som ikke er særlig velsmakende sier de som har testet det ut. Skal man ha noe som er litt mer sivilisert så må man opp til rundt 70 til 80 norske kroner for en helflaske. Da tenker jeg på det thaiene selv kaller for Thai Whiskey, men det er opprinnelig Rum. Denne er populær både blant utlendinger som kommer til landet og blant thaiene selv.

Men med så mye billig alkohol og så mye turister som kommer så skjer det alltid ting som aldri ville skjedd i hjemlandet. Mye av disse bruddene kommer vel av landets liberale syn på alt mulig. Og korrupsjon på mange nivåer. Jeg tenker for eksempel på de som drikker en hel flaske brennevin og deretter setter seg på en moped og kjører hjem. Her er det garantert for mye alkohol med i bildet til å kjøre i noe trafikk. Men det igjen gjenspeiles vel i ulykkes statistikken i landet.  Skulle de bli stoppet underveis så kan man ganske enkelt betale seg ut av situasjonen til den betjenten som har stanset deg. 500-1000 thai baht kommer man veldig langt med – altså opp til 250 norske kroner med dagens valutakurser.

Slik kunne man ha listet opp problemer og hendelser som ikke er normale i vesten. Men jeg gir meg for denne gangen med dette lille. Kommer nok igjen snart med flere varianter.

© 2021 N-M-A