Norske varer til Thailand

Norske varer til Thailand

Selv om jeg bor i Thailand har jeg snakket en del om å reise og reisen hjem igjen til Norge som skal skje nå i juni måned. Hva jeg gruer og hva jeg gleder meg til. Den lange reisen er jo alltid der så lenge man har gjort valget å bo på andre siden av jordkloden for å få mer varme og bedre temperaturer enn hva som er mulig i Norge. Men på enkelte områder så er det liksom vanskelig å gi helt slipp på det man er født og oppvokst med. Norge er jo faktisk er meget godt land på mange måter, selv om temperaturen ikke passer meg i deler av året.

Shopping

Ikke bare det at man leter etter ingredienser for å kunne lage fornorsket mat mens og når man bor i utlandet. Man drar også med seg veldig mye i kofferten for å ha i skapet når man er der nede. Og i tyngre stunder eller bare for å «kose seg litt» så er det utrolig godt å gå i skapet og ta frem noe skikkelig norsk mat. Enten det er ferdigmat eller nesten hva som helst – bare det er norsk og det som man er vant med fra man var liten og mamma lagde all maten.

Jeg snakker om norsk mat hele tiden her, men mye av den shoppingen som skjer vil jeg faktisk gjøre utenfor Norges grense. Jeg reiser over til Sverige og handler inn mye av den maten jeg tar med meg nedover til Thailand igjen. Ja faktisk er det blitt slik at jeg søker etter det flyselskapet som gir meg flest kilo med bagasje bare for å kunne ta med meg mest mulig. Det er ikke få kilo jeg har transportert og slept med meg fra Norge og halve jorden rundt opp gjennom de siste 20 årene. Eller det vil si de første årene var det lite av dette. Da var det jo bare noen få uker med charterferie. Men de siste 12-14 årene har det blitt mye saker og ting som man har dratt med seg.

Hva er på listen

Nå begynner det faktisk å komme en del norske varer i butikkene her nede i Thailand også. Det er mulig å få tak i både norsk majones og kaviar på tube. Dette var totalt umulig for bare få år siden.

Av andre ting jeg nesten alltid har med meg er det noen gryteretter – da so regel den meksikanske utgaven som er min favoritt. Potetstappe er alltid med, selv om det er ganske enkelt å lage også så er en slik ferdigpose enda enklere. Makrell i tomat i forskjellige smaksvarianter er alltid med. Smøreoster på tube – skinke ost, rekeost, salami ost og bacon ost er vel de mest vanlige. Ulike poser med supper – tomatsuppe, betasuppe, ertesuppe, fiskesuppe og forskjellige grønnsaks supper. Ost er det mange som savner, laks er ofte med, lomper, bokser med leverpostei og ja det er mange ting som jeg selv vil ha. Men det er ofte jeg får spørsmål fra venner også om å ta med ditt eller datt. Jeg har hatt med flere vaffeljern og flere slike Drillo Plater nedover. Ting varierer hele tiden om hva ønskene er. Men det er ingen problemer med å fylle 40 kilo bagasje som er det man kan ha med når man flyr med Norwegian og har booket via Ticket reisebyrå.

© 2021 N-M-A