Ferie og jobb i Norge

Ferie og jobb i Norge

Jeg skrev litt om hvordan det var å både grue seg og å glede seg til å reise fra Thailand og tilbake til Norge i en av de tidligere artiklene her. Turen blir att for å jobbe litt, besøke familie og å besøke venner. Samt at det er noen i nær familie som har fødselsdag i den tiden som er planlagt å være i Norge. Nå er jeg her og så langt så har det gått helt greit. Været har vært bra så jeg har heller ikke følt meg kald. Men jeg svaner Thailand og livet jeg har der for å være helt ærlig.

Jobb

Jeg er nå inne i den fjerde uken med jobbing og det går helt greit faktisk. Faktisk bedre enn forventet. Det har vært meget hyggelig å hilse på gamle kjente. Noen har faktisk kommet innom kontoret for å hilse på, mens det har vært utallige som har ringt i ren nysgjerrighet for å sjekke om det virkelig var meg som var tilbake i bransjen. Selv om de ikke hadde noe ærend så måtte de bare sjekke. Dette gjelder både person i Norge og også person jeg hadde god kontakt med i utlandet den gangen jeg jobbet for full. Det er jo veldig nær 20 år siden jeg jobbet for fullt, så det er jo meget hyggelig og overraskende at så mange husker meg og ønsker kontakt med meg nå igjen.

Skryt har jeg også fått for at jeg husker såpass mye etter så mange år og for måten jeg takler ting på. Faktisk så er det såpass at en av sjefene for firmaet jeg jobber for kom innom en av dagene og slang en bemerkning til en av de fast ansatte. Se, lytt og lær på en av de gamle med mye erfaring i bransjen var beskjeden! Deretter kom han gående bort til meg og ga meg faktisk en overraskende klem! Meget hyggelig og koselig faktisk – selv om jeg sjelden går rundt og klemmer på mannfolk.

Norge

Jeg hadde nettopp en litt spesiell opplevelse i en av lokalbutikkene her i området. Jeg skal la være å navngi dem da jeg egentlig ikke vil de noe vondt, men bare synes situasjonen var litt spesiell.

Jeg stod foran frysedisken hvor iskremen ligger. I fronten av den stod det en reklame som sa 6 Krone Is for 20 kroner. Jeg løftet litt på plakaten og spurte hun som satt i kassen litt bortenfor meg om dette betydde virkelig 20 kroner for seks stykker krones is. Ja svarte hun – dersom det er noen flere igjen. Jeg tok da opp en eske med Krones Is som lå rett opp i disken innenfor der plakaten stod. Men da ropte hun til meg; Nei det gjelder ikke den der – den koster 35 kroner. Men dette er da krones is som det står både på plakaten og på is pakken svarte jeg. Ja men det er forskjellige merker fikk jeg da vite. Hva da med å fjerne plakaten så man slipper misforståelser – nei det kan jeg ikke gjøre for vi får snart inn igjen flere av den «riktige» typen. Jeg vil da påpeke at plakaten var festet kun med 2 små tape biter! Og at de da ikke kan fjerne den plakaten frem til varen igjen er å finne i frysedisken synes jeg jo er litt merkelig.

Heia Norge!

© 2021 N-M-A