Besøke venner og tidsfordriv i fritiden

Besøke venner og tidsfordriv i fritiden

Jeg snakket litt i forrige artikkel om å glede og å grue meg til å reise fra Thailand til Norge igjen. Det er jo over et år siden forrige gang jeg var i Norge. Men hva skal man finne på og hva skal man gjøre mens man er i Norge. Det er tanker som «flyr» gjennom hodet mitt nå om dagene. Det blir selvfølgelig å besøke litt venner her og der. Og jeg har veldig lyst på en fisketur eller flere ut på sjøen stille og rolig og bare slappe av. Så har det jo faktisk blitt mer familie som bor i hjembyen min siden jeg forlot ladet i fjor.

En onkel og en tante av meg har kommet flyttende fra Toten og ned til min hjemby!

Besøke venner

Joda selvfølgelig håper jeg at jeg har krefter til overs i tillegg til å jobbe for å besøke litt venner og kjente. Problemet er bare at det er ikke alltid like lett å komme seg rundt når man ikke har egen bil. Men min far er meget medgjørlig når det gjelder lån av bil, så det skal nok bli råd med noe.

En kompis som jeg sist så her i Thailand har jo også flyttet hjem til Norge og min hjemby. Han har allerede fristet med grilling og mange timers gourmet handtering som han kaller det. Det kan bli mye godt. Sommerkoteletter, grillpølser, indrefileter, potetsalater, andre salater og mye meget god mat skal vi nok klare å få i oss i løpet av disse ukene jeg skal være i Norge.

Mat

Mat må man jo ha og det er jo en del spesielle ting som er våre standard retter hjemme der jeg kommer fra. Min far og jeg er meget glade i å spise nakke koteletter som er stekt og kokt i saus. Dette serveres med poteter og friske grønnsaker. Og det blir alltid lagd en del ekstra saus slik at neste dag kan vi ha lapskaus med denne sausen som basis. Virkelig snadder begge delene. Så sommeren i Norge blir garantert meget bra den med alt landet har å by på.

Men må jo også over grensen til «Søta bror» og handle litt der. Det er mat og drikke jeg tenker på i denne sammenhengen også. Jeg har sluttet å røyke så det trenger jeg ikke handle der lenger. Og jeg rører knapt alkohol i den perioden jeg befinner meg i Norge. Det synes jeg er alt for dyrt.

Fritiden

I følge hva min gamle kollega forteller så er det knapt overtid på dette arbeidet lenger slik det var mye før da jeg jobbet for fullt. Det er vel fordi kommunikasjonsmidlene er så mye bedre nå og alt kan skje fra nesten sagt hvor som helst i verden.

Vi var faktisk inne på tanken å sjekke mulighetene for at jeg kan hjelpe de med avløsning også i ettertiden, selv om jeg da vil sitte i Thailand. Det kunne være utrolig bra om det skulle fungere. Åtte timers arbeidsdag her nede med tider fra 13.00 til 21.00 alle hverdager. Med norsk lønn selvfølgelig!

© 2021 N-M-A