Redselen for å være kreativ

Å være kreativ er ikke enkelt. Kreativitet må jo komme fra et sted og dette stedet er inn deg selv. Det er som å vise frem din indre sjel, i mindre og større grad. Derfor er det mange som vegrer seg for å vise frem sin kreativitet i redsel for å bli dømt for hardt.

Å være kreativ på hjemmebase

DIY, altså å pynte opp hjemme ved å forvandle forskjellige vanlige gjenstander og gjerne brukte gjenstander, til noe nytt, er blitt ganske stuerent. Det er mange youtube klipp som viser hva man kan gjøre og det er en plan bak det hele. Så man er kreativ innenfor en ramme. Dette gjør det enklere å tørre å prøve seg.
Derfor ser man en nærmest eksplosjon innen DIY, en måte for alle å slippe løs sin kreativitet innenfor trygge rammer.

Kreativitet/kunst på hobby basis

Så er det de som maler, former og jobber med forskjellige materialer på alle mulige måter uten at det de lager er direkte nyttig, slik som man kan argumentere at DIY er. Dette oppleves ofte som svært skummelt i begynnelsen fordi her er det mer snakk om å følge sitt hjerte, sin muse.
Inspirasjonen, kreativiteten må komme innenfra og så man må realisere dette uten å ha en fast oppskrift. Selvsagt, man kan jo ta kurs for å lære mer, men selve kunsten kan må komme fra sjelen.
Derfor er det mange, mange som har dette som en hobby. Noe de gjør for å uttrykke seg, ha det bra, men som aldri blir sett av andre.
Mange av disse har ikke noe behov for at andre skal anerkjenne de har laget. De er fornøyd med å se resultatene selv, uten å gjøre noe mer med det.
Andre lar frykten for at andre skal dømme deres kunst negativt stoppe dem. De ønsker ofte andres anerkjennelse, men det blir for nært, for personlig å skulle vise frem det de har laget.

Profesjonelle kunstnere

Det er selvsagt mange som lever av kunsten, i varierende grad. De brenner ikke bare for kunsten, men også for anerkjennelsen når andre ser hva de har gjort. Mange av dem trenger mye positiv ros og positiv oppmerksomhet. Tross alt legger de frem noe som har kostet svette, tårer og kan være svært avslørende.
Andre er bare opptatt av å få tilbakemeldinger, en reaksjon. Det kan likegodt være en negativ reaksjon som en positiv reaksjon. Dette er de kunstnerne vi ofte ser mest av.