Den fasinerende kreativiteten

For oss er kreativitet i seg selv fascinerende og resultatene er selvsagt spennende, men prosessen er viktigst for oss. Derfor ønsker vi ikke å være så fokusert på resultatene hele tiden. Det er nok av arenaer hvor resultatet teller sterkest: på kunst utstillinger og i media.

Men hvor finner man feiringen av kreativiteten? Feiringen av prosessen, aksept av feil og læringen man får når man jobber seg opp mot et mål.
Ikke alt må være ferdig, noe kan være uferdig og være godt nok likevel. Det er bare når man slapper av og lar kreativiteten få frie tøyler at man får de beste resultatene.

Legge fra seg redselen for å feile

Det er mange kunstnersamfunn i Norge og i utlandet, heldigvis, hvor alle er velkomne. Her kan man møte andre som også prøver seg frem og lar kreativitet flomme fritt. God støtte fra andre som forstår kan gi akkurat den rette støtten man trenger.
Sammen med andre kan man finne lære seg å stole på seg selv og tenke at det er godt nok. Kreativitet kan ikke dømmes, men det er klart at hvis ingen liker resultatet så får man heller ikke solgt produktet. Så da blir man sittende fast i en jobb som kanskje ikke gir deg det du trenger, og føler seg fanget.
Men de fleste opplever at hvis de bare slipper seg løs og glemmer redselen for at ingen vil like produktene, så finner man roen.

Det er ikke sikkert at man får solgt flere produkter, men det betyr ikke at man ikke kan blir fornøyd. Man kan nyte å slippe løs sin kreativitet og ha dette som en hobby vedsiden av en vanlig jobb. I mange tilfeller så er dette en glimrende løsning, man kan være kreativ helt uten å tenke på salg!

Så husk; man kan ikke feile når man er kreativ. Målet er nemlig ikke å glede alle andre, men å tappe inn i sin kreativitet og på denne måten føle seg tilfreds.

Finn roen i sin egen kreativitet

Så konklusjonen blir at det finnes så mange måter å uttrykke sin kreativitet at den eneste grensen er den du setter for deg selv.
Jo mer du tenker på hva andre tenker om det du lager, jo vanskeligere blir det hele. Derfor er det viktig at du jobber først med deg selv og tillater deg å være kreativ som du selv ønsker. Ikke tenk at du må passe inn en boks eller inn i en form, kreativitet har ingen form!

Så når du realiserer din kreativitet så har det ingenting å si om andre liker det eller ikke. Det viktigste er at du liker det!